'Het blijft een open wond'

John van den Heuvel emotioneel in De geknipte gast

15 April 2021 10:34 | actualiteiten | Door Demi Schoenmakers

© Nozem Films

Het is voor John den Heuvel nog altijd moeilijk om over zijn dochtertje Kirsten, die dertig jaar geleden stilgeboren werd, te praten. Ook in de kapperstoel van Özcan Akyol in De geknipte gast wist hij het niet droog te houden. 

Woensdagavond keken 480.000 mensen naar de aflevering waarin de misdaadverslaggever te gast was. Aan het begin ging het voornamelijk over Johns werk, maar al gauw ontvouwde zich een openhartig gesprek over het privéleven van John. 

Emoties

Özcan vroeg de misdaadverslaggever een stukje voor te dragen uit zijn eigen boek. John werd gelijk emotioneel en brak tijdens het lezen. 

"Ons kindje heeft een enorme groeiachterstand en is zwaar gehandicapt blijkt uit de echo. We zijn kapot van verdriet en desperaat verlaten we met toestemming het ziekenhuis om het weekend thuis door te brengen. Nog slechter nieuws volgt maandag als we ons weer melden. Bij een navelstrengpunctie blijft het hartje van ons dochtertje stilstaan. Ze overlijdt..”

Zwarte dag

Het lukte John niet om verder te lezen en legde het boek snel weg. "Ik vind het toch moeilijk", zei hij met gebroken stem. "Het is natuurlijk al lang geleden, maar het blijft toch een open wond. Je denkt er vaker aan, maar als het weer zoveel jaar geleden is - bijvoorbeeld haar sterfdag - dat blijft een zwarte dag.” Dochter Kirsten overleed op 11 april 30 jaar geleden. "Maar we voelen dat ze nog altijd onderdeel is van ons gezin."

Enorme klap

Akyol werd duidelijk ook emotioneel door het gesprek. "Ik heb ook een halfzus gehad die is overleden. Mijn ouders gaan niet meer naar dat graf en daarom raakt mij het ook wel. Wat lief en bijzonder dat jullie dat wel doen.” Waarop John reageerde met: "Het was ons eerste kindje. Dan verheug je je daar verschrikkelijk op. Het heeft best een tijdje geduurd voordat we zwanger werden. Dus we waren zielsgelukkig. Alles was klaar, het kinderkamertje. En dan gaat het in zo’n moment mis. Dat is een enorme klap.”

Enkele dagen geleden postte John nog een emotioneel bericht op Instagram:

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door John van den Heuvel (@johnvdheuvel62)

Meer over