Droom

Kaj Gorgels volgt Dennis Weening op bij Expeditie Robinson

12 januari 2019 11:16 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© Olivier Thijssen
Kaj Gorgels is de nieuwe presentator van Expeditie Robinson. De 28-jarige presentator volgt Dennis Weening op, die eind vorig jaar werd ontslagen door RTL. Samen met Nicolette Kluijver neemt Kaj de presentatie van het twintigste seizoen van de survivalshow op RTL 5 voor zijn rekening.

"Deelname aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit durven dromen dat ik het programma ooit zou presenteren", reageert Gorgels. "Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen."

Talent met ervaring

De programmadirecteur van RTL 5 laat weten dat de zender "heel erg blij is dat Kaj als fan en oud-kandidaat nu presentator wordt van een van onze meest geprezen programma's". "Hij is een talent dat lef, humor en scherpzinnigheid combineert met de gave om een speciale band aan te gaan met zijn kijkers", aldus Werner van Es. "Samen met zijn eigen ervaring bij Expeditie Robinson gaat dit volgens mij een extra dimensie toevoegen voor het programma. We wensen hem en Nicolette alle succes."

Fouten gemaakt in communicatie

Van Es gaat ook in op alle ophef die ontstond na het gedwongen vertrek van Dennis Weening. "Er is veel te doen geweest rond het vertrek van Dennis. Dat vinden wij heel jammer. We hebben in de communicatie fouten gemaakt, die voor onnodige ruis en speculatie hebben gezorgd."

Art Rooijakkers

Volgens geruchten moest Dennis plaatsmaken voor Art Rooijakkers, die bij zijn overstap van AVROTROS naar RTL bedongen zou hebben dat hij Expeditie Robinson mocht presenteren. Vorige week werd duidelijk dat Art niet het nieuwe gezicht is van de survivalshow. "Het is vervelend dat er zoveel gedoe is geweest", zei Kaj in RTL Boulevard. "Maar ik ben er in het begin niet bij betrokken geweest, dus ik het er persoonlijk niet veel van meegekregen. Ik ben blij dat het gelukt is."

Meer over