NPO1 wijzigt programmering

Dit is waarom Kamp van Koningsbrugge deze week niet te zien is

24 februari 2022 14:42 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© Elvin Boer
Het populaire programma Kamp van Koningsbrugge komt deze week te vervallen. Dit heeft alles te maken met de huidige situatie in Oekraïne.

De publieke omroep houdt sinds vanmorgen de situatie tussen Oekraïne en Rusland nauwlettend in de gaten. "De NOS heeft ruim baan voor de nieuwsverslaggeving op NPO1", reageert een woordvoerder dan ook naar aanleiding van vragen van het ANP. Daarom is er sinds vanochtend al een live-uitzending over de oorlog gaande op NPO1.

Kamp van Koningsbrugge

Deze keuze heeft invloed op de volledige programmering, zo blijkt. Programma's als Goedemorgen Nederland (WNL) en Ongehoord Nieuws (ON) worden verplaatst naar NPO 2 en voor de vaste kijkers van Kamp Van Koningsbrugge is er nog minder goed nieuws. De achtste aflevering wordt met een week uitgesteld om zo vanavond het NOS Journaal van 20:00 uur en Nieuwsuur langer de tijd te geven.

RTL en SBS

Op de andere zenders zijn er minder grote veranderingen: RTL biedt enkel overdag meer nieuwsuitzendingen, zowel op RTL4 als in de app. Bij Talpa is het aan de live-programma's zelf om aandacht te besteden aan de actualiteiten.

Meer over