Teleurstellend

Kijkers: Obese-kandidaten wel erg weinig afgevallen

Kijkers van de laatste aflevering van Obese zijn niet onder de indruk van de afvalpoging van moeder en dochter Mirjam en Joëlle. Dat blijkt uit reacties op social media.

Moeder Mirjam (48) en dochter Joëlle (19) kampen met extreem overgewicht. Moeder weegt bij aanvang van het RTL-programma Obese bijna 150 kilo en dochter ruim 126 kilo. Afvallen is voor hen het moeilijkste wat er is, zeggen ze. Ze zijn bovendien gek op slechte dingen zoals taart en pizza. Joëlle bestelt bijvoorbeeld weleens een pizza ná het eten.

Tegenvaller

Terwijl moeder en dochter voortvarend aan de slag gaan, valt het uiteindelijk resultaat toch tegen. In plaats van de gestelde 40 kilo, viel Joelle 8 af en moeder Mirjam 17 kilo.

Kijkers reageren daarop via twitter 

Helemaal gek is het geringe gewichtsverlies niet. Joelle haalde het niet vanwege veel tegenslagen. Ze kreeg bijvoorbeeld een burn-out. Toch weet ze wat ze moet doen om af te vallen nu en hebben de trainers en begeleiders er vertrouwen in dat ze dit vol kan houden. Moeder Mirjam kon lange tijd niet sporten vanwege een knieblessure.

Programma

Sommige kijkers vinden ook de begeleiding vanuit het programma niet voldoende.

In Obese gaat iedere week een kandidaat met overgewicht de strijd aan met de kilo's. Het programma wordt dit seizoen voor het eerst gepresenteerd door Angela Groothuizen. Eerdere seizoenen waren in handen van Wendy van Dijk, maar zij stapte eerder dit jaar over naar SBS 6.

De aflevering met Mirjam en Joëlle is hier via RTL XL terug te kijken.

Meer over:

Reageren