Dakloos

Coen en Sander in actie tegen einde Sesamstraat

20 juni 2019 10:25 | sterren | Door Televizier

© NTR

Radio-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga willen dat Sesamstraat blijft. De jocks van 538 zijn daarom een online handtekeningenactie gestart.

Acteur Aart Staartjes vertelde eerder deze week in de Coen & Sander Show op 538 dat hij de kans zeer klein acht dat er na de zomer nog een nieuwe reeks van Sesamstraat wordt gemaakt. ‘Meneer Aart’ schatte de kans dat het na 40 jaar stopt zelfs 97 procent. Drie maanden geleden vreesde hij hier ook al voor, maar omdat hij nog steeds niks van de omroep heeft gehoord, vreest hij het ergste voor Pino en consorten.

Actie

Dat willen Coen en Sander niet laten gebeuren en startten een online petitie voor behoud van de kinderserie. Tot dusver zetten ruim 13.000 mensen hun virtuele handtekening.

Onderhandelingen

Omroep NTR heeft inmiddels laten weten dat Sesamstraat wat hen betreft niet hoeft te stoppen. Het AD schrijft dat er sprake is van ‘vergevorderde onderhandelingen’ met licentiehouder Sesame Workshop. De NTR-woordvoerder laat ook weten dat de intentie is om gewoon door te gaan met de serie.

Meer over