Meneer Aart

Aart Staartjes voorspelt dat Sesamstraat stopt

1 maart 2019 13:45 | amusement | Door Televizier

© Leendert Jansen
'Poehee!', zou Tommie zeggen. Volgens Aart Staartjes moeten we afscheid nemen van Sesamstraat. En meneer Aart komt sowieso niet meer terug.

We kennen de acteur al tientallen jaren als Meneer Aart, maar het lijkt erop dat we afscheid moeten nemen van de man in het bruine pak. Coen en Sander belden Aart Staartjes voor radio 538 vanwege zijn 81ste verjaardag (gefeliciteerd!) en tijdens dat telefoontje kwam de waarheid over Sesamstraat bovendrijven. Staartjes: "We hebben nu al een jaar lang geen opnames meer gehad."

Geen opnames

De pauze ligt aan onderhandelingen over een nieuw contract met Amerika, waar de show oorspronkelijk vandaan komt. "Dan zouden we het in augustus weten, toen werd het september", legt Staartjes uit. "En sinds die tijd hebben we niets meer gehoord. Dat betekent dat je nooit meer iets hoort." Als er al nieuws komt, zal meneer Aart niet van de partij zijn. "We waren een hele sterke ploeg, dat is gewoon aan de kant geschoven."


Onderhandelen

De NTR ontkent dat Sesamstraat gaat stoppen, maar kunnen nog niets beloven. "De berichtgeving klopt niet", zegt een woordvoerder. "Wij hebben de intentie om door te gaan met Sesamstraat. Tot de zomer zijn er nieuwe afleveringen van Sesamstraat te zien, met scènes die vorig jaar zijn gedraaid. We zijn in onderhandeling met Sesame Workshop over een nieuw contract dat dit najaar moet ingaan."

Meer over