Onrust bij de omroep

KRO-NCRV baalt van anonieme brief

12 Februari 2019 10:27 | actualiteiten | Door Televizier

© KRO-NCRV
Paniek bij KRO-NCRV: er is een anonieme brief geschreven waarin het bestuur verzocht wordt op te stappen. 6 Inside dook in de kwestie en wat blijkt? Werknemers zijn helemaal niet blij met de brief. "Iedereen is gewoon boos."

De brief hekelt het beleid bij de omroep en roept op tot verandering. 'We hebben allen met pijn in het hart moeten aanschouwen hoe prachtige en authentieke KRO-NCRV programma’s stuk voor stuk zijn verdwenen', stelt de anonieme schrijver. En dat zou de schuld zijn van de leiding. 'Er is geen duidelijke leider, geen duidelijke strategie en er heerst een gevoel dat iedereen maar wat doet.' 

Boos

Niemand weet waar de brief vandaan komt, dus ging 6 Inside maar eens poolshoogte nemen. En de KRO-NCRV is er niet blij mee. "Ik ben gewoon boos", vertelt redacteur Katja van Akkeren. "Kom eerst maar eens intern praten." Ze vermoedt zelfs dat het een grap zou kunnen zijn. 

Onrust

Albert Verlinde denkt toch dat zo'n klacht niet zomaar uit de lucht komt vallen. Programma's als Memories en Spoorloos zijn niet meer standaard geprogrammeerd, hoewel Jinek en De slimste mens het razend goed doet. "Er is wel iets dat leeft, denk ik", concludeert Albert, die ook nooit vies is van een beetje advies. "Ga met elkaar rond de tafel zitten en maak een nieuw begin."

Meer over