Dit was M

KRO-NCRV trekt stekker uit matig bekeken talkshow M

17 maart 2022 17:50 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Na vier jaar en vijf seizoenen is het over en uit voor M. De talkshow van Margriet van der Linden keert niet terug in de vooravond van NPO 1.

Meerdere bronnen bevestigden aan het AD dat KRO-NCRV stopt met de show, presentatrice Margriet van der Linden heeft inmiddels het nieuws met haar redactie gedeeld. 

Klein afscheid

Veel tijd voor een groots afscheid is er niet. Het AD meldt dat Margriet morgen, vrijdag 18 maart, al haar laatste uitzending maakt. zou zoals gepland na morgen plaatsmaken voor Khalid & Sophiede nieuwbakken BNNVARA-talkshow die de honneurs tot aan de zomerstop voor haar rekening moet nemen. Het is nog niet bekend of en hoe KRO-NCRV de vrijgekomen zendtijd gaat opvullen in het najaar.

Kritiek

M zag in 2018 het levenslicht en kreeg de kans om te groeien in de luwte van DWDD. Een echt grote hit werd het nooit. Vanaf de eerste reeksen was al kritiek op de presentatiestijl van Van der Linden die wel érg veel aan het woord zou zijn en een restyling begin dit seizoen met een ludieke taxirit kon het tij ook niet keren.

Kijkcijferdip

Waar DWDD moeiteloos zo'n 1,2 miljoen kijkers aan zich wist te binden lukte het doorgaans niet om meer dan 600.000 kijkers te boeien. Zelfs de kijkcijferboost van de diverse coronapersconferenties zorgden niet voor een breder publiek. AD-columnist Angela de Jong riep daarom al eerder dat de positie van onhoudbaar dreigde te worden en ook de mannen van VI hadden geen goed woord over voor het praatprogramma van Margriet.

Meer over