'Iedere avond een totale mislukking'

VI Vandaag sloopt talkshow Margriet van der Linden

11 januari 2022 08:23 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
De mannen van VI Vandaag en tafelgast Özcan 'Eus' Akyol begrijpen niet hoe M, de talkshow van Margriet van der Linden, nog niet van de buis is gehaald. 

In de eerste aflevering van VI Vandaag namen de heren uitgebreid de tijd om onder de loep te nemen. Volgens Eus is er een ongeluk gaande in die talkshow. 

Geen fans

Eus was in zijn brievencolumn in de Varagids al eerder kritisch over Van der Linden en was niet te beroerd om zijn bezwaren nog eens toe te lichten. Er is een probleem gaande in de vooravond op NPO 1: "Matthijs (van Nieuwkerk -red) is weggegaan. Is moeilijk om op te volgen, dat moeten we ook niet verwachten. Maar dat iemand iedere avond er gewoon een totale mislukking van mag maken? Al vier, vijf jaar? En dat je door mag gaan terwijl je eigenlijk helemaal geen fans hebt?"

Tweet

Als voorbeeld van 'geen fans' liet Akyol een tweet zien van de redactie van M waarin ze kritiek uit een negatieve recensie weerleggen. Het komt zelden voor dat een programma reageert, toch leverde het na uren slechts één reactie op. Een teken dat er weinig tot geen bijstand is voor de show van Margriet. Kijkers van VI Vandaag waren niet te beroerd om de betreffende tweet van wat reacties te voorzien. 

'Start de show!"

Akyol vindt het bijkans sneu voor M: "Da's toch het ergste? Je kan boos worden op een programma of je kan het heel mooi vinden. Maar dat het je koud laat? Ze hebben nu gewoon dat stadium bereikt... Dan heb je toch gewoon een kutgevoel?" Johan Derksen viel bij en merkte op dat Margriets vaste opening 'Start de show!" niet werkt: "Dat een volwassen vrouw met een raar kapsel dat roept en dat niemand tegen haar zegt: "Dat moet je niet doen. Dat deden ze bij Dappere Dodo. Maar dat kan niet meer."

Overigens hadden de heren ook kritiek op concurrent Beau van Erven Dorens.

Meer over