Niet creatief

Linda de Mol stopt alweer als directeur van Net5

11 maart 2021 12:15 | actualiteiten | Door Televizier

© Marc de Groot
Linda de Mol stopt na twee jaar weer als creatief directeur van Net5. Samen met haar collega Jildou van der Bijl houdt ze er eind maart mee op. De vrouwen vinden dat de functietitel niet past bij wat ze daadwerkelijk doen voor de tv-zender.

Linda de Mol en Jildou van der Bijl - met wie Linda ook de hoofdredactie vormt van het magazine LINDA. - stoppen eind maart als creatief directeuren van Net5. Twee jaar geleden begonnen de vrouwen aan de taak om zo het succesvolle LINDA. te koppelen aan vrouwenzender Net5. In de praktijk blijkt dat dat toch makkelijker gezegd dan gedaan.

Coronacrisis

In een persbericht stelt Talpa dat de coronacrisis heeft bijgedragen aan het niet goed uit de verf komen van het plan: "Ten gevolge van de coronacrisis groeide het aandeel Powered by LINDA. programma’s in de Net5-programmering niet zoals bij de start van de samenwerking was bedacht. Hierdoor kreeg de rol van creatief directeur ook niet de invulling die Linda en Jildou destijds voor ogen hadden."

Weinig succesvol

De programma's die onder de noemer Powered by LINDA. op Net5 verschenen deden het ook niet helemaal zoals gehoopt. Ladies Night, de talkshow voor en door vrouwen met Merel Westrik aan het roer, trok weinig bekijks en ook series als Misdaad Advocaten en Ik word prostituee behaalden geen hoge kijkcijfers. Desondanks komen er binnen de samenwerking tussen Net5 en LINDA. nog een aantal producties aan, waaronder een Nederlandse dramaserie.

 

Meer over