Jildou legt uit

Linda de Mol verzweeg beschuldingen Ali B

29 januari 2022 10:01 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Op1
Jildou van der Bijl, de rechterhand van Linda de Mol, streek vrijdagavond neer in Op1. Waarom wist Linda van de The voice-aantijgingen tegen Ali B, maar zei ze er niks over tegen John de Mol?

"Ik ben haar daar dankbaar voor", vertelt Jildou van der Bijl, creatief directeur van LINDA., daar in Op1 over.

Linda de Mol wist van beschuldigingen tegen Ali B

Linda de Mol wist in 2020 al van de beschuldigingen tegen Ali B, erkent Jildou. Twee vermeende slachtoffers van de rapper en coach klopten klopten toen namelijk eerst aan bij de redactie van haar blad voor ze hun verhaal in BOOS deden. "Linda was hiervan op de hoogte en heeft dit niet aan John verteld", bevestigt Jildou. "Daar ben ik haar dankbaar voor, want dat heb ik ook aan deze vrouwen beloofd." 

Vermeende slachtoffers Ali B beschermen

De vermeende slachtoffers wensten hun verhaal op hun eigen tempo en in anonimiteit te delen, legt Jildou uit. "Het zijn kwetsbare mensen met heel explosieve beschuldigingen, dus het is een heel gevoelige zaak. Dus zorgvuldig handelen is het allerbelangrijkste." 

Geen doofpot 

Jildou bracht de slachtoffers in contact met Tim Hofman voor de BOOS-uitzending over The voice, vervolgt ze. "Dat er nu wordt gedacht dat wij iets in de doofpot gestopt hebben, vind ik echt afschuwelijk. Waarom zouden we dat doen?"

Je kunt het volledige interview met Jildou van der Bijl in Op1 hier terugkijken

Meer over