Groen! Groen! Groen!

Lingo keert terug op televisie

7 Juni 2019 13:59 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP Kippa
Het woordspelletje Lingo keert na jaren terug op televisie. SBS6 gaat het programma vanaf dit jaar dagelijks uitzenden op de vooravond in de plaats van 6 Inside. En waarschijnlijk wordt Nance de opvolger van Lucille Werner.

Lingo verdween in 2014 na 25 jaar van de buis. Het spel werd toen uitgezonden bij AVROTROS, maar trok door een verhuizing van NPO 1 naar NPO 2 te weinig kijkers. Vijf jaar na dato durft SBS6 het aan om het programma toch terug op tv te brengen. 

Klassieker

De televisieklassieker, waarvan de eerste aflevering in 1989 al te zien was bij de Publieke omroep, zal weinig veranderen van hoe kijkers het kennen. "Het format van Lingo staat nog steeds als een huis. Daarom worden er alleen een paar kleine puntjes op de i gezet, die ervoor zorgen dat je als kijker nog beter en actiever kan meepuzzelen.", aldus Marco Louwerens directeur televisie bij Talpa Network over de comeback van Lingo.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl) op

Bittere pil voor Lucille Werner

De laatste presentatrice van Lingo, Lucille Werner, pleitte de afgelopen jaren meermaals voor een terugkeer van het spelletje op tv. Ze zou het dan ook graag weer presenteren. Dat het programma nu toch terugkeert is echter nogal wrang voor de presentatrice: ze stapte onlangs van SBS6 over naar KRO-NCRV. Albert Verlinde zie in 6 Inside te hebben gehoorde dat Nance de presentatie gaat doen. Nance kent het spelletje, ze presenteerde het ook al van 2000 tot 2005.

Hoogtepunten

Lingo kende in het 25-jarig bestaan vele hoogtepunten. Zie hieronder een compilatie van de leukste fragmenten. En ja, ook het cumshot-fragment zit erin! 

Meer over