Maandagavond: Aangepaste tv-programmering in verband vliegtuigramp MH17

In verband met de vliegtuigramp in Oekraïne wijkt de avondprogrammering van zowel de NPO als de diverse commerciële zenders af van wat in de programmabladen vermeld staat.

Alle zenders komen, mochten er nieuwe ontwikkelingen te melden zijn, zo nodig met extra journaals. Ook werd de programmering onderbroken om de toespraak van koning Willem-Alexander uit te zenden.

NPO zonder Ranking The Stars, mét Erica Op Reis

De publieke omroep ruilde gisteravond een herhaling van Erica Op Reis voor een herhaling van Kunst & Kitsch. Fans van het eigenzinnige reisprogramma kunnen Erica alsnog zien om 21.30 uur op Nederland 1, na Groeten van MAX dat geheel in het teken staat van de ramp. De geplande aflevering van Droomhuis Gezocht wordt verplaatst naar donderdag 24 juli om 21.30 uur op 1. Ook de herhaling van Ranking The Stars is komen te vervallen. Ter vervanging zendt BNN de special Dennis Storm Into The Wild uit, waarin de presentator in z'n eentje in de jungle moet zien te overleven.

RTL met extralange nieuwsbulletins

RTL kondigde in een persbericht op haar site aan dat de avondprogrammering in principe niet wordt aangepast. Wel zijn gedurende de dag extra bulletins rond de MH17-ramp en ook de vaste nieuwsrubrieken staan grotendeels in het teken van de gebeurtenissen in Oekraïne. Hierdoor duren de uitzendingen langer dan normaal, waardoor aanvangsttijden van programma's niet precies meer kloppen.

SBS vervangt Was Ik Maar Thuis Gebleven

SBS heeft in een verklaring laten weten inhoudelijk naar de programmering van SBS 6, Net 5 en Veronica te kijken. De zender heeft enkele afleveringen van series gewijzigd omdat ze van mening was dat de inhoud te gevoelig lag. Ook wordt vanavond de nieuwe aflevering van Eddy Zoey's vakantieprogramma Was Ik Maar Thuisgebleven vervangen door de romantische komedie What Happens In Vegas.

Reageren