Queen of Pop

'Madonna ziet af van optreden tijdens Songfestival'

14 maart 2019 16:17 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© AFP
Bij het Eurovisie Songfestival zou niemand minder dan Madonna een optreden komen geven. De show van de Amerikaanse staat nu echter op losse schroeven, omdat ze haar boodschap niet mag komen verkondigen.

Als er een evenement is waar het gedoogd wordt om een boodschap uit te dragen, is het wel het liedjesfestijn tussen de Europese landen en Australië. Hoewel de komst van Madonna naar Tel Aviv nooit is bevestigd, lijkt een optreden nu verder weg dan ooit.

Onuitgebracht liedje

De zangeres dreigt zich namelijk terug te trekken vanwege een discussie over de liedkeuze. Madonna zou een nog onuitgebracht liedje willen zingen dat gaat over de Amerikaanse politiek. De producers van de show rondom de finale van het Eurovisie Songfestival zouden haar hebben gevraagd het nummer buiten de liedkeuze te laten, maar daar is de Queen of Pop niet van gediend.

Duncan Laurence

De zestigjarige Amerikaanse zou een bedrag van 1,5 miljoen dollar zijn voorgeschoteld om op te treden tussen het tellen van de punten en de daadwerkelijke uitslag. Een beetje afleiding is ook wel handig voor Duncan Laurence, de Nederlandse inzending in Israël.

Meer over