Making a Murderer: Brendan Dassey blijft in de cel

11 september 2016 15:41 | actualiteiten | Door Televizier

© Netflix

Ondanks het feit dat een federale rechter hem vorige maand vrijsprak, blijft Brendan Dassey uit Making a murderer achter slot en grendel. 

Het openbaar ministerie van de Amerikaanse staat Wisconsin, waar Dassey in de gevangenis zit, gaat alsnog in hoger beroep om het vonnis van de rechter aan te vechten. Tot die tijd mag de verstandelijk beperkte neef van Steven Avery niet worden vrijgelaten. 

Gemanipuleerd

In augustus vernietigde de rechter het vonnis omdat de destijds 17-jarige, zwakbegaafde Brendan in 2005 gemanipuleerd en gedwongen zou zijn een bekentenis af te leggen. Zo beweerden ondervragers allang te weten dat hij samen met Steven Avery de fotografe Teresa Halbach te hebben vermoord. Als gevolg van die bekentenis werd Dassey tot levenslang veroordeeld.

Onjuist

Het openbaar ministerie krijgt altijd 90 dagen om in beroep te gaan tegen een federaal vonnis. De openbare aanklager van de staat Wisconsin doet dit nu in de zaak Dassey omdat hij meent dat de rechter de wet onjuist heeft geïnterpreteerd. 

Making a murderer 2

De makers van Making a murderer werken momenteel aan een vervolg. Ze waren in augustus niet in staat het vonnis van de rechter te filmen, maar kunnen zich nu revancheren met het hoger beroep. Wanneer de zaak dient is niet bekend.

Lees ook:
Rechter vernietigt veroordeling in Making a Murderer-zaak

Meer over