Geperforeerde dunne darm

Martin Gaus: ‘Ik heb de dood in de ogen gekeken’

20 juni 2018 11:32 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Martin Gaus is door het oog van de naald gekropen. Hij werd met een geperforeerde dunne darm in het ziekenhuis opgenomen. Het was zo ernstig dat dokters rekening hielden met een plotselinge dood.

Martin Gaus kreeg tijdens een vakantie op Texel ineens enorme pijn in zijn onderbuik. "Het was echt verschrikkelijk. Mijn buik was opgezwollen en de pijn was werkelijk ondraaglijk. Ik wist niet meer waar ik het moest zoeken, zoveel pijn had ik", vertelt de 73-jarige dierenvriend in De Telegraaf.

‘Gelukkig leef ik nog’

De kans was groot dat Gaus zou komen te overlijden, maar dankzij een knap staaltje operatiekunst leeft hij gelukkig nog. Toch is hij er niet helemaal heelhuids vanaf gekomen. De al zwakke nieren van de oud-presentator zijn verder beschadigd. "Ik schat in dat mijn nieren voor slechts nog zeven procent werken. Tot voor kort was dat nog achttien procent. Het is best ingrijpend om nu om de dag gedialyseerd te worden. Maar gelukkig leef ik nog. Het had ook anders kunnen aflopen. Er zijn nierpatiënten die nagenoeg continu gedialyseerd moeten worden."

Lees ook: Jamai heeft een nieuwe nier nodig

Meer over