Video

Matthijs van Nieuwkerk over stop DWDD: ‘Ik was behoorlijk emotioneel’

12 februari 2020 19:25 | actualiteiten | Door Jorien Slager

Vandaag werd bekend dat Matthijs van Nieuwkerk na vijftien jaar stopt met De wereld draait door. Uiteraard ging het er tijdens zijn eigen talkshow die avond uitgebreid over. En als tafelheer Marc-Marie Huijbregts hem vraagt of dit er emotioneel aan toe ging, moet hij dit wel beamen.

Matthijs: “Ik was vanochtend om half tien in onze studio, met de medewerkers van DWDD. We zijn eigenlijk een soort groot gezin. En toen heb ik verteld dat we gaan stoppen na vijftien jaar.”

“Het is een geweldig programma, maar vijftien jaar is best lang en het is mooi geweest. Ik heb niet het idee dat ik kan overzien wat het voor mij gaat betekenen. Maar ik heb de wil om iets origineels te doen en dat wil ik graag proberen op zaterdagavond, met een nieuw programma."

Tafelheer Marc-Marie vindt het jammer dat DWDD stopt. “Ik ga het gewoon missen om te kijken, het is echt een anker in de avond.”

Tijdens de uitzending van woensdagavond keek Matthijs van Nieuwkerk terug op de hoogtepunten van vijftien jaar lang DWDD.

Meer over