Voor haar verjaardag

Matthijs van Nieuwkerk mocht uniek tv-interview met Máxima doen

12 mei 2021 11:49 | actualiteiten | Door Jorien Slager

© Koninklijk Huis
Matthijs van Nieuwkerk heeft Máxima geïnterviewd. De koningin wordt op 17 mei vijftig jaar en het interview wordt op haar verjaardag uitgezonden. Een uniek moment, want het laatste uitgebreide interview vond plaats in 2011.

Van Nieuwkerk mocht de koningin ruim een uur lang interviewen, wat vrij uitzonderlijk is. De laatste keer dat Máxima dat deed was in 2011 in voor de NOS-documentaire Portret van een Prinses, in de aanloop naar haar veertigste verjaardag.

Geruchten

De afgelopen tijd werd al flink gespeculeerd over een eventueel interview. Het leek er eerst op dat het er niet zou komen, maar gisteren meldde Sandra Schuurhof tijdens Shownieuws van wel. De NOS (die het interview uitzendt) bevestigde vanochtend dat dat inderdaad het geval is. “Koningin Máxima viert maandag 17 mei haar vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan ontmoet Matthijs van Nieuwkerk haar in Paleis Huis ten Bosch voor een openhartig gesprek over het leven, de liefde en het werk. De NOS zendt de ontmoeting uit op de avond van Máxima’s verjaardag.”

Het interview met Máxima is te zien op maandag 17 mei om 20:33 uur bij NPO 1

 

Meer over