Sarah

Dionne Stax maakt tv-serie rondom koningin Máxima

24 februari 2021 09:53 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Dionne Stax komt voor de NPO met een serie rondom koningin Máxima. De presentatrice maakt het portret ter ere van de vijftigste verjaardag van de koningin.

Stax gaat in Dionne Dichtbij in gesprek met “mensen en experts rondom de koningin”, zo staat in de serie-informatie. Dionne reisde voor de serie af naar onder andere Buenos Aires, New York en Brussel.

Levensverhaal

"Door mijn eerdere journalistieke werk heb ik koningin Máxima op professionele afstand leren kennen", vertelt Stax. "Met deze serie hoop ik iets dichterbij te komen en kijkers mee te nemen in haar unieke levensverhaal."

Radioprogramma 

Vanwege haar vele televisiewerk heeft Dionne daarnaast besloten om te stoppen met het radioprogramma Stax&Toine. Op NPO Radio 1 zal ze vervangen worden door Mischa Blok. "Door mijn drukke opnameschema's voor televisie is het helaas niet langer mogelijk om naast mijn tv-werkzaamheden ook een dagelijks radioprogramma te presenteren. Met pijn in mijn hart heb ik dan ook moeten besluiten te stoppen met de presentatie van Stax&Toine." 

Dionne Dichtbij is vanaf maandag 10 mei te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over