Meldpunt discriminatie dient klacht in tegen Gordon

Het Meldpunt discriminatie kreeg 13 klachten over de grap van Gordon in Holland's Got Talent en diende daarop een klacht in bij RTL.

Het Meldpunt wil excuses horen van RTL, de zender heeft inmiddels gereageerd op de commotie en zegt het te betreuren als mensen zich gekwetst voelen. Maar voegt de zender toe: 'Televisiemaken blijft mensenwerk en we kunnen soms helaas niet voorkomen dat een, als grap bedoelde, opmerking als kwetsend wordt ervaren.'

Flauwe grappen

Gordon liet al eerder weten dat hij geen plannen heeft in die richting. Hij zei in de radioshow van Giel Beelen dat hij de de aanklacht schrikbarend vindt. „Jongens we zijn nu echt door aan het slaan met z'n allen. Het kan toch niet waar zijn dat we in Nederland dit over onze kant laten gaan. Dit gaat nergens over. Sommige grappen zijn flauw, maar dit was gewoon echt niet racistisch. Ik ben verre van racistisch. Het komt niet eens in me op."

Sulplise

De op het oog redelijk onschuldige grap van Gordon tegen een Aziatische deelnemer bij Holland's Got Talent is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen. Hij vroeg of Xiao Wang 'nummer 39 met rijst' ging zingen. Na afloop beschreef Gordon het optreden als een 'sulplise'.

Racistisch

In Nederland begon de ophef pas nadat Amerikanen en Chinezen de opmerking op internet betitelden als extreem racistisch. En volgens de Volkskrant meldden bronnen in de Chinese gemeenschap dat Xiao Wang zich inmiddels ook beledigd voelt. Zelf heeft Gordon inmiddels ook de nodige bedreigingen naar zijn hoofd gekregen. Zo was er een Chinees uit Monaco die dreigde over de presentator/zanger heen te rijden met zijn Lamborghini.

Giel

3FM-dj Giel Beelen had genoeg van alle commotie over foute grappen van de laatste tijd. Hij is de actie 'behoud de foute grap' begonnen. 

Reageren