NPO past programmering aan op dag van nationale rouw

23 juli 2014 11:29 | actualiteiten | Door Televizier

De publieke omroep past de programmering vandaag, op de nationale dag van rouw, aan om stil te staan bij de slachtoffers van vliegramp MH17.

Op Nederland 1 zendt de NOS vanaf 14.30 uur de dag van nationale rouw uit. Alle tv- en radiozenders schakelen live rond 16.00 uur live over naar Eindhoven rondom het tijdstip van de landing van de vliegtuigen. Ook BVN zendt de live-uitzending wereldwijd uit. 

Programmering

De programmering op radio en tv is sober. Amusementsprogramma’s zoals Lingo, De Vloer Op en De Slimste Mens komen te vervallen. De Tour de France is vanaf 13.30 uur op Nederland 2 te volgen. Tussen 19.00 en 20.00 uur is er een gebedsdienst in de Sint Joris Kerk in Amersfoort. De christelijke omroepen KRO-NCRV, EO, IKON en RKK zenden de dienst Verbonden in Verdriet live uit op Nederland 2. 

Zapp

Op Zapp worden amusementsprogramma’s vervangen door natuurprogramma’s en sprookjes. Op Nederland 3 vervalt de gehele programmering. De zender zendt vandaag alleen maar films uit.

Radio

Op de radio vervallen de spelletjes en wordt aangepaste muziek gedraaid. Radio 1 staat de hele dag in het teken van de dag van nationale rouw. 

Dag van nationale rouw

Alles rondom de nationale dag van rouw is live te volgen op npo.nl. De geographische ip blokkade is vanaf nu voor Nederland 1 uitgezet, waardoor iedereen in het buitenland de gebeurtenissen live kan volgen.

Het laatste nieuws rondom de programmering

Klik hier als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws rondom de programmering van de NPO.

Al eerder werd bekend dat op alle publieke omroepen, zowel radio als tv, de Ster-reclame vervalt. 

Meer over