67 jaar...

NPO Radio 1-presentator Max van Weezel overleden

11 april 2019 14:35 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© ANP
Journalist Max van Weezel is op 67-jarige leeftijd overleden. De NPO Radio 1-presentator leed sinds het voorjaar van 2018 aan alvleesklierkanker. Van Weezel was gehuwd met Anet Bleich en samen kregen ze dochter Natascha.
"Wees mild tegen elkaar." Dat waren eind maart de slotwoorden die Max van Weezel in zijn allerlaatste bijdrage sprak voor NPO Radio 1. In zijn veertig jaar tellende journalistieke loopbaan was Van Weezel onder meer werkzaam bij Vrij Nederland, Argos, Bureau Buitenland, Spijkers met Koppen en Met het oog op morgen. Ook schreef hij vijftien boeken.

Marathoninterview

"Vorige week heb ik te horen gekregen dat die chemotherapie niet voldoende heeft gewerkt", vertelde Van Weezel in januari in het VPRO-programma Het Marathoninterview op Radio 1 over zijn ziekte. "Ik word niet beter. Volgens artsen heb ik nog twee tot drie maanden te leven."

Sterven in het harnas

Ondanks zijn ziekte wilde Van Weezel tot het laatste moment doorgaan met zijn vak. "De wereld gaat door en ik wil er zoveel mogelijk bij zijn en alles zoveel mogelijk blijven volgen. Dat heet sterven in het harnas."

Eren

NPO Radio 1 eert deze week Max van Weezel met een speciale uitzending van Argos, komende zaterdag. En in de podcast van Het Oog op Morgen is een gesprek te beluisteren dat Chris Kijne met Max voerde over zijn liefde voor de radio.

Meer over