'Intense haat'

Peter Pannekoek niet bij Roast Ali B

2 oktober 2019 09:44 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
De Nederlandse 'Roast-master' Peter Pannekoek is dit jaar voor het eerst niet bij de Nederlandse versie van The Roast. 'Roastee' Ali B ontkomt daarmee aan het verbale hakmes van de cabaretier.

Peter Pannekoek was in 2016 dé ster van de Roast of Gordon, de eerste Nederlandse editie van het Amerikaanse Comedy Central-format The Roast. Over zijn vlijmscherpe en keiharde grappen werd in de weken daarna nog veel gezegd en geschreven. Ook bij de daaropvolgende Roasts van Johnny de Mol en Giel Beelen ontbrak hij niet. 

Zonder Pannekoek

De volgende hoofdrolspeler in The Roast is Ali B, maar hij lijkt te ontkomen aan de messcherpe tong van Pannekoek. De cabaretier moet voor het eerst in 5 jaar verstek laten gaan bij de 'afbrandshow' van Comedy Central, zo vertelde hij dinsdag bij Coen & Sander op radio 538.

Haat Ali B

"Ik neem een voorstelling op en daar komt het mee in de knel", verklaart Peter. "En nee, het ligt niet aan Ali B zelf want die haat ik uit de grond van mijn hart."

Harde grappen

De Roast of Ali B wordt in december opgenomen. De rapper heeft er zin in: "Ik ben al jaren fan van The Roast. Voorwaarde voor mij om mee te doen, was dat het niet scherp en hard genoeg kan. Toen dat werd toegezegd, zei ik gelijk ja!"

Meer over