Waarom zo bozig?

Peter R. de Vries onaangenaam verrast door muzikale sneer Henny Vrienten

28 februari 2020 22:17 | actualiteiten | Door Televizier

© DWDD
Henny Vrienden deelde een sneer uit aan Peter R. de Vries toen hij hem na diens interview aan tafel bij De Wereld Draait Door toezong. De Vries zag deze kritische noot duidelijk niet aankomen.

Nu De Wereld Draait Door haar einde nadert, blikt presentator Matthijs van Nieuwkerk graag terug op hoogtepunten uit het verleden. Een onderwerp waar veel over gepraat is, is de zaak van de vermiste Amerikaanse Natalee Holloway. Peter R. de Vries zorgde met zijn undercoveropnames in de auto van een 'vriend' van hoofdverdachte Joran van der Sloot voor een doorbraak in de zaak. Voor deze uitzending won De Vries zelfs een Emmy.

Muzikale sneer

In DWDD blikken Matthijs en Peter terug op het hele verhaal. Na een minuut of tien is het tijd om af te ronden en zet de huisband van Henny Vrienten een liedje in. Traditiegetrouw is dat een nummer dat betrekking heeft op het gesprek. Maar in plaats van een 'leuk' lied over Peter R. en zijn werk, werd het een nummer waarin Vrienten vooral wilde weten waarom Peter altijd zo bozig en verongelijkt is. Ook haalde hij een maandenoud gesprek met Sonja Barend aan dat in zijn ogen te hard was. 

Sonja Barend

Peter R. eiste direct opheldering van Vrienten. Die legde uit dat hij De Vries vaak heel hard vindt. Zeker destijds in DWDD tegen de bijna 80-jarige Sonja Barend en haar interview met crimineel Stanley Hillis van 20 jaar geleden. De Vries begreep hem niet en het gesprek eindigde in mineur.

Hieronder kan je het gesprek, het lied en 'slotakkoord' terugkijken.

Meer over