Jonge songfestivalfans

Matthijs van Nieuwkerk zoekt kleine Cornald Maasjes

28 Februari 2020 15:13 | amusement | Door Constance van Amstel

© Benjamin Kamps

De wereld draait door zoekt kinderen die gek zijn op het Eurovisie Songfestival. De kleine eurovisiefans mogen volgende week in de uitzending aanwezig zijn bij de primeur van de inzending van Jeangu Macrooy.

Songfestivalfans kijken er al weken naar uit: de onthulling van het nummer waarmee Jeangu Macrooy naar het Eurovisie Songfestival 2020 gaat. Op 4 maart is het zo ver en traditiegetrouw wordt het liedje bekendgemaakt in De wereld draait door. Dit keer in twee delen: op 4 maart de onthulling van de titel en op 5 maart zingt Jeangu voor het eveneens in DWDD voor het eerst live.

Songfestikids

Maar anders dan andere jaren lijkt het erop dat Matthijs van Nieuwkerk het liedje na afloop niet bespreekt met gerenommeerde songfestivalkenners als Cornald Maas en Paul de Leeuw, maar met songfestivalminnende kinderen. Of allebei natuurlijk. De redactie van DWDD roept vrijdag in ieder geval via social media kinderen op om zich te melden. "Ben jij een Cornald Maas, tussen de 8 en 13 jaar? Of ken je iemand? Meld het voor dinsdag 3 maart.", schrijven ze.

Het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 12, 14 en 16 mei 2020 in Ahoy Rotterdam.

Meer over