Als vanouds

Zo ziet Koningsdag 2022 er op tv uit

22 maart 2022 14:52 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© ANP Royal Images / Sem van der Wal
Na twee intiemere koningsdagen vanwege het coronavirus viert het koninklijk gezin het dit jaar weer als vanouds. Dit blijkt uit programma van het evenement, dat vandaag is onthuld.

Eén ding staat vast: Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en Amalia, Alexia en Ariane gaan een behoorlijk drukke dag tegemoet in de Limburgse stad Maastricht. 

Koningsdag 2022

Zo zal het koninklijk gezin Koningsdag 2022 starten in het Maastrichtse stadsdeel Wyck, waar ze muzikaal worden onthaald door een stoet bestaande uit de harmonieën van St. Petrus en Paulus, de Koninklijke Harmonie Ster van Maastricht en de Koninklijke Harmonie Saint Cécile uit Eijsden. Vervolgens worden de koning, koningin en hun drie dochters welkom geheten door de burgemeester van Maastricht en de gouverneur van Limburg met een bosje bloemen.

André Rieu

De rest van hun dag staat vooral in het teken van het Maastrichtse leven, vlaaien bakken, het Verdrag van Maastricht en niet te vergeten: nog meer muziek. Het koninklijke gezin krijgt namelijk ook dit jaar diverse muzikale optredens voorgeschoteld, waaronder van het DJ-duo Lucas & Steve, André Rieu en Rowwen Hèze. Die laatste sluit op het bekende Vrijthof de dag af.

Koningsdag vindt ook dit jaar plaats op woensdag 27 april. Alle belevenissen zijn live te zien op NPO1.

Meer over