Gevechtsbereidheid

Rake klappen uitgedeeld in Kamp van Koningsbrugge

4 maart 2024 22:17 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Still Uitzendinggemist
Zoals elk seizoen moeten de overgebleven kandidaten van Kamp van Koningsbrugge ook dit keer hun gevechtsbereidheid tonen. Eerst moet er overleefd worden in een stil bos om vervolgens over te gaan tot keiharde actie. Maar niet alle kandidaten van vorige week mogen dat...

Let op! Spoilers!

Afscheid

Eerst is het tijd om afscheid te nemen van een van de cursisten. Damiën wordt uit de groep gehaald. Tot twee keer toe had hij in de afgelopen afleveringen zijn lichaamstemperatuur niet meer onder controle. Aan zijn inzet lag het niet, maar het is te gevaarlijk om op deze manier door te gaan. Daarom moet hij zijn naam van zijn uniform of in dit geval tas aftrekken en inleveren. Hij is in tranen, want hij had graag door gewild.

Bossen

En dan is het tijd voor weer een ultieme test. Zelf een onderkomen bouwen, een slaapzak maken, eetgerei en vuur. De opdracht lijkt simpel maar de cursisten zijn moe en het gaat niet zonder slag of stoot. De volgende ochtend komen ze verkleumd uit hun slaapplaatsen en dan is de volgende test. Kijken hoe bereid ze zijn om te vechten. En Dai Carter is blij verrast met de weerbaarheid van de overgebleven cursisten.

Complimenten

Op X krijgen alle deelnemers complimenten en vooral ook Duco en Denise. Normaal is er altijd voor de vrouwen in het programma een vrouwelijke vechter bij, maar dit keer niet. Jeroen van Koningsbrugge vraagt Dai om uitleg. Hij vertelt dat het zomaar kan zijn dat ze als commando ook met een man moet vechten. Maar Denise gaat de strijd dapper aan. 

Kamp van Koningsbrugge is iedere maandag om 20.35 uur op NPO1 te zien.

Meer over