'Zeer persoonlijk'

Rob Verlinden woest om kwetsende grappen bij Veronica Inside

15 April 2020 20:30 | actualiteiten | Door Jorien Slager

© ANP

Televisietuinman Rob Verlinden is zeer gekwetst door de grappen tijdens Veronica inside over zijn gezondheid. “Dat zijn nu echt mensen met wie je je cel niet wilt delen”, riep hij woensdagavond tijdens M.

Hij was te gast bij M om te praten over Eigen huis en tuin dat na 27 jaar stopt. En toen hij er toch was wilde hij ook nog wel wat anders kwijt. “Het is ethiek dat binnen de journalistiek geen grappen over ziektes worden gemaakt. Ik trek het me heel persoonlijk aan.”

Johan Derksen

Verlinden doelt op de grappen die Johan Derksen tijdens Veronica inside maakte. In november begon het al toen de heren gierden over Robs levensverhaal dat hij toen voor het eerst liet horen in zijn biografie. Verlinden is besmet met hiv en balanceerde op het randje van de dood, nadat hij de ziekte van Parkinson bleek te hebben. "Hij heeft hiv, Parkinson en hij is homo, dus dan heb je wel een verhaal", lachte Derksen toen.

En dat was niet het enige. "Er zijn dingen die je beter niet kunt vertellen over je jeugdzonden, maar Rob had daar geen enkele moeite mee", aldus Johan Derksen. "Hij is in zee gegaan met Robbie. Rob en Robbie... Maar dat was geen Rubberen Robbie, want voordat hij het wist, had hij HIV!" 

Afgelopen vrijdag deden de mannen van Veronica inside het nog eens dunnetjes over, toen de naam Verlinden voorbij kwam, omdat bekend werd dat Eigen huis en tuin stopt. En dat maakte de TV-tuinman zichtbaar woest.

Meer over