Hondenopvang Curaçao

Rossana Kluivert sleept Opgelicht? voor de rechter

18 december 2019 08:59 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© TLC
Het hing al een tijdje in de lucht, maar Rossana Kluivert sleept Opgelicht?! voor de rechter. Volgens de vrouw van voormalig profvoetballer Patrick Kluivert zitten er zoveel onwaarheden in de aflevering over haar hondenopvangcentrum op Curaçao dat Royce de Vries, de advocaat van Kluivert, een kort geding heeft aangespannen met als doel de gewraakte uitzending over zijn cliënt offline te krijgen.

"Avrotros wil niet vrijwillig rectificeren en dus wij zijn genoodzaakt om deze stap te zetten", zegt De Vries in gesprek met het AD. Een paar weken geleden was in de gewraakte aflevering te zien hoe medewerkers van Opgelicht?! op Curaçao op onderzoek uitgingen. De journalisten spraken op het eiland met vrijwilligers en dierenartsen, die ook voor de stichting van Kluivert werkzaam waren. Niemand van hen wist te vertellen waar het hondenopvangcentrum zich bevindt, terwijl Kluivert volgens de redactie van het gedoneerde geld haar marketingkosten en winkelpandhuur zou betalen.

Allesbehalve integer en journalistiek verantwoord

"We hebben diverse keren aangegeven graag te willen reageren op de beschuldigingen, maar dan live in de uitzending. Daar zijn ze niet op ingegaan, waarschijnlijk omdat ze dat te spannend vonden. Toen hebben we een schriftelijke verklaring aan ze overhandigd, maar die hebben ze niet in de uitzending laten zien. Er is een enorme waslijst aan fouten en onwaarheden die in de uitzending zijn te vinden, en we hebben correspondentie dat Opgelicht!? allesbehalve integer en journalistiek verantwoord heeft gehandeld. We zijn ervan overtuigd dat een rechter dat ook zal inzien.”

Avrotros maakt zich geen zorgen

Avrotros ziet de rechtszaak met vertrouwen tegemoet en peinst er niet over om de uitzending aan te passen dan wel offline te halen. "Wij horen en lezen veel van Rossana Kluivert, echter alleen in en via andere media. De laatste keer dat we rechtstreeks iets van haar via haar advocaten hebben vernomen was voor onze uitzending. We zien eventuele verdere stappen met alle vertrouwen tegemoet.”

Het kort geding dient op 15 januari 2020 in de rechtbank in Lelystad.

Meer over