Schadelijk

Rossana Kluivert beraadt zich op juridische stappen tegen Opgelicht?!

28 november 2019 13:58 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© TLC

Rossana Kluivert stapt mogelijk naar de rechter om haar beklag te doen over AVROTROS en Opgelicht?! Het programma deed onderzoek naar de opvang van Kluivert op Curaçao, maar volgens Rosanna zijn ze daarbij onzorgvuldig geweest en is zij niet benaderd om haar weerwoord te geven.

"Als naamgeefster en bestuurslid van de foundation voel ik mij zakelijk en persoonlijk aangevallen door de lichtzinnige manier waarop het programma Opgelicht?! ‘onderzoek’ heeft gedaan naar de foundation waar ik, en vele anderen met mij, zich actief voor inzetten", geeft Kluivert aan in de uitgebreide verklaring op de website van de foundation.

Onzorgvuldigheid

Rosanna verwijt de programmakers onzorgvuldigheid, omdat ze volgens haar gesprekken hebben gevoerd met mensen van een organisatie waarmee zij alle banden heeft verbroken. ,,Vanaf het eerste moment dat wij werden geattendeerd op het feit dat Opgelicht?! op Curaçao aanwezig was hebben wij proactief en in alle transparantie alle informatie verstrekt over KDRF om ervoor te zorgen dat zij goed voorgelicht zouden zijn. Hierop is geen reactie gekomen. Na herhaalde verzoeken hebben zij ons uiteindelijk een lijst met 47 vragen gestuurd waar wij uitvoerig op hebben gereageerd."

Marketing

In Opgelicht?! werd beweerd dat Kluivert veel minder honden heeft verzorgd dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro's aan marketingkosten heeft betaald en een winkelpand huurt. "Deze uitzending en alle voorbereiding en nasleep daarvan houdt ons af van het belangrijke doel dat wij proberen te verwezenlijken, namelijk het tegengaan van hondenleed op Curaçao. De suggestie dat er sprake is van bedrog of oplichting is verre van waar, deze suggestie is schadelijk."

Hoor en wederhoor

Voorafgaand aan de uitzending van Opgelicht?! stelde een woordvoerder van AVROTROS dat zij wel degelijk de kans aan Kluivert en cs. hebben geboden om te reageren. "We hebben netjes hoor en wederhoor willen plegen. Maar daar heeft zij geen gebruik van willen maken."

Meer over