Mediapark blijft veiligheidsrisicogebied

RTL Boulevard keert voorlopig niet terug naar Leidseplein

15 juli 2021 11:18 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
RTL Boulevard blijft voor onbepaalde tijd op het Mediapark in Hilversum. Er zijn voorlopig geen plannen terug te keren naar Amsterdam. 

Het AD meldt dat de gemeente Hilversum het Mediapark inmiddels officieel tot nader order heeft bestempeld als 'veiligheidsrisicogebied'.

Bewaking

Toen de redactie van RTL Boulevard als gevolg van een ernstige terreurdreiging na afgelopen weekend noodgedwongen moest uitwijken naar het Mediapark werd door de gemeente een noodverordening afgegeven die de veiligheid van de makers moest garanderen. Zo werd de nieuwe studio bewaakt door bewapende beveiligers. 

Veiligheidsrisicogebied

Maar zo'n noodverordening is slechts 12 uur geldig. De gemeente Hilversum heeft dinsdag echter besloten om de verordening permanent te maken. Op het gehele Mediapark mag de politie voorlopig preventief fouilleren en kunnen auto's doorzocht worden. Wanneer de verordening wordt opgeheven is niet duidelijk, ook om de veiligheid van de betrokkenen te waarborgen.

Diederik Jekel

Boulevard-deskundige Diederik Jekel liet al eerder op Instagram doorschemeren dat de nieuwe studio, doorgaans in gebruik voor sportuitzendingen, meer is dan een tijdelijke noodoplossing. In zijn post schreef hij: "Het is wennen in een nieuwe studio, die nog niet de gezelligheid en ziel heeft van de oude locatie. Maar dat komt wel weer."

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Diederik Jekel (@diederikjekel)

Meer over