Hulp aangeboden

Galjaard: "RTL heeft Twan Huys van College Tour nodig"

20 november 2018 14:01 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Erland Galjaard hoopt dat Twan Huys zijn presentatieskills aan de tafel van RTL Late Night aanpast. Dat is volgens de voormalig RTL-programmadirecteur nodig om het programma te redden.

"Als ik heel eerlijk ben heb ik College Tour als uitgangspunt genomen en niet Nieuwsuur. Bij College Tour zat de Twan die ik wilde zien. Ik zie nu Huys die Nieuwsuur doet, aan een tafel. Dat had ik nooit gedaan", zegt Galjaard in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild.

Geen waardeoordeel

"Daarmee heb ik geen waardeoordeel over Twan, want die kan het wel redden. Nog steeds. Maar het moet wel veranderen. Ik heb nog aangeboden daarbij te helpen, maar daar kwam ik met RTL niet uit. Twan heeft mij zelf niet meer benaderd", gaat Galjaard verder.

Hulp aangeboden

De man van Wendy van Dijk heeft daarnaast wel aangeboden zijn voormalig werkgever en Twan Huys te helpen. "Wel heb ik hem nog een paar berichten gestuurd, waarin ik aangaf te hopen dat hij de storm overleeft, vooral in zijn hoofd. Ik wil niet dat hij bang wordt en dat je dat terugziet op televisie. Naar de minder luchtige en meer journalistieke vorm van RTL Late Night moet nog gezocht worden, net als ook Jinek en Matthijs van Nieuwkerk ooit naar hun vorm hebben moeten zoeken."

Hak zetten

Het binnenhalen van Twan was een van de laatste zetten van Galjaard bij RTL. Nu hij is vertrokken bij de zender, is het voor de buitenwacht gemakkelijk om kritiek op het programma te leveren. Galjaard draait de situatie juist om en is van mening dat mensen hem de grond in willen boren. "Toen ik Twan vroeg om te komen waren er veel mensen die dachten: dit is een vondst, zoals iedereen nu roept dat het niks is en probeert mij daarbij nog even een hak te zetten."

Niet onzeker

Twan zelf reageerde vorige week in een uitzending van Van der Vorst Ziet Sterren op de tegenvallende kijkcijfers van het programma. De presentator zei daarbij dat hij niet onzeker werd van alle kritieken aan zijn adres. "Ik ben al vrij lang journalist en ik presenteer al vrij lang televisieprogramma's. Dus ik weet wel wat ik kan. Daar ben ik niet onzeker over. Anders zou ik het ook niet kunnen presenteren", aldus de talkshowhost.

Meer over