Van der Vorst geschrokken

RTL stopt direct met alle realityseries

26 november 2019 17:47 | actualiteiten | Door Televizier

RTL schort alle seizoenen van series als Temptation Island en De Villa tot nader orde op. Aanleiding zijn gesprekken die RTL-directeur Peter van der Vorst voerde met deelnemers van de shows en waarvan hij zich 'kapot geschrokken' is.

RTL trok vorige week per direct de stekker uit De Villa nadat bleek dat er grensoverschrijdend gedrag is vertoond op de set van de serie. Op uitgezonden beelden van de realityreeks was te zien hoe een 'bloedgeile' man meermaals probeerde seks te hebben met een vrouw die daar duidelijk geen zin in had. 

Peter van der Vorst

RTL-directeur Peter van der Vorst heeft naar aanleiding van deze gebeurtenis gesprekken gevoerd met andere deelnemers van realityreeksen. Daarvan is hij zich kapot geschrokken, laat hij weten aan RTL Boulevard. 

"Gisteren hebben wij voor het eerst zelf met de betrokken kandidaten gesproken. Ik ben me kapot geschrokken. Het is schokkend wat daar op locatie is gebeurd. Vooral de makers van het programma zijn zwaar over hun ethische grenzen heengegaan." 

Grenzen overschreden

Alle zogenaamde 'guilty pleasure-programma's' worden nu opgeschort, totdat RTL zeker weet op welke manier de programma's achter de schermen tot stand zijn gekomen. "Ik wil het vertrouwen terugwinnen in dit genre", zegt RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst. Hij zegt ook dat productiemaatschappij Blue Circle deelnemers van De Villa door hen alcohol te geven heeft aangespoord tot grensoverschrijdend gedrag. 

Meer over