Grensoverschrijdend

RTL stopt per direct met De Villa

21 november 2019 16:59 | actualiteiten | Door Televizier

Het programma De Villa stopt per direct. RTL heeft daartoe besloten na seksueel overschrijdend gedrag in de uitzendingen van het realityprogramma.

RTL 5 haalt het programma De Villa per direct van de buis nadat er seksueel ongewenst gedrag heeft plaatsgevonden tussen deelnemers aan de realityserie. Op social media circuleren liefst twee fragmenten waarin meisjes uit het programma door jongens uit het programma worden aangezet tot handelingen waar ze duidelijk geen zin in hebben. 

Mag niet gepromoot worden

Voor RTL is dat aanleiding de stekker uit het programma te trekken. "Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel en mag nooit worden gepromoot , niet voor en niet achter de schermen", aldus een woordvoerder van RTL tegenover RTL Boulevard. 

Tim Hofman

Op twitter uitte onder meer presentator Tim Hofman kritiek. Onder een fragment waarin een dronken jongen meermaals bovenop een meisje springt dat ziek in haar bed ligt, schrijft hij: "Oja. RTL 5, in programma dE Villa, dacht: mei helemaal van de wereld, geeft geen blijk van wil tot seks en guy 'is nou eenmaal geil' en duikt er bovenop. Dan zetten we daar een grappig muziekje en ludieke voice-over onder"

Excuses van RTL

De zender geeft aan haar excuses te maken voor de gebeurtenissen in het programma. "Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijke verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan en vooral hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen."

In het RTL-programma De Villa zitten 8 vrijgezellen met elkaar in een huis in een zonnig oord. De bedoeling is dat ze elkaar vinden en een relatie aangaan, maar in werkelijkheid is het vooral een zuipfestijn. 

Meer over