Op de leeftijd van 74 jaar...

Sesamstraat-actrice Sien Diels overleden

18 oktober 2021 22:12 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

De Vlaamse actrice Sien Diels is op 74-jarige leeftjd overleden. Generaties groeiden met haar op in Sesamstraat.

De Vlaamse omroep VRT meldt het overlijden van Francine Diels, zoals de actrice voluit heet. Mensen in haar omgeving bevestigen haar dood.

Theater

Diels begon haar loopbaan in het theater. Ze studeerde in 1969 af aan het Brusselse conservatorium en speelde onder meer bij het Mechels Miniatuur Theater en Theater Malpertius. Midden jaren zeventig kreeg ze haar eerste rollen op televisie. 

Sesamstraat

In de loop der jaren was Sien te zien in diverse gastrollen, onder meer in series als in FC De Kampioenen, Witse en Heterdaad. Toch werd ze het meest bekend door haar werk in Sesamstraat waar ze van 1976 tot en met haar pensionering in 2012 een buurtwinkeltje runde en nooit te beroerd was een verhaaltje voor te lezen.

Vlaams-Nederlands

In den beginne was Sesamstraat een Vlaams-Nederlandse co-productie, dit betekende dat acteurs uit beide landen deel uit moesten maken van de cast. Als zodanig kwamen Sien Diels en de in 2019 overleden Paula Sleyp bij generaties Nederlandse kijkers over de vloer. 

In 2010 waren Sien en haar collega's door het dolle heen toen Sesamstraat in de prijzen viel tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Meer over