Geen uitzending

Studio RTL Boulevard ontruimd wegens ernstige dreiging

10 juli 2021 17:56 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De makers van RTL Boulevard hebben op advies van de gemeente Amsterdam en de politie hun studio aan het Leidseplein ontruimd. Er zou sprake zijn van een ernstige dreiging.

RTL Nieuws meldt dat de zaterdageditie van het liveprogramma niet doorgaat. 

Dreiging

Eerder vandaag kreeg de redactie van RTL Boulevard bericht van de driehoek Amsterdam (burgemeester, politie en justitie) dat er aanwijzingen zijn voor een 'serieuze dreiging vanuit de georganiseerde misdaad' rond het programma. Daarop is besloten de studio direct te verlaten en niet uit te zenden.

Maatregelen

Momenteel worden er zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen rond de studio, zo laat een RTL-woordvoerder weten. In plaats van de zaterdageditie zond RTL Boulevard de aflevering van afgelopen woensdag opnieuw uit. Deze stond geheel in het teken stond van de dinsdagavond neergeschoten misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Zondag

Vanwege de ernst van de dreiging kunnen de makers nog niet garanderen dat RTL Boulevard zondag wel weer kan uitzenden vanaf het Leidsplein. RTL-directeur Sven Sauvé liet in een verklaring weten dat de veiligheid van zijn collega's op de eerste plaats staat.

Meer over