Sneer

Talitha Muusse wijt Op1-fiasco aan makers

5 Mei 2021 10:40 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wessel de Groot

Talitha Muusse lag er binnen drie maanden uit bij Op1. Volgens de gewezen presentatrice ligt haar vertrek vooral bij de makers van de talkshow.

Volgens Talitha is het lastig om andere idealen te hebben. “Ik merkte dat ik daar als outsider kwam en dan heel vaak dingen aankaartte waarna er vervolgens tegenargumenten werden gebruikt waarom mijn perspectief naïef is of niet relevant of niet belangrijk of het niet zo zit”, steekt de presentatrice van wal in De Podcast over Media.

Coronabeleid

De 29-jarige Delftse verwijt de makers van Op1 te weinig afstand tot Den Haag te houden. Een opmerkelijke opvatting gezien ze zelfs haar politieke voorkeuren te pas en te onpas de wereld inslingert. Daar kwam ook de botsing tussen Talitha en de makers uit voort nadat ze opriep te demonstreren tegen demissionair minister president Mark Rutte. “Daar hebben we ook een paar keer lang over gezeten, om te praten over mijn opvattingen over het coronabeleid. Ik merkte dat er zó veel weerstand was als ik er ook maar iets over zei, van: kunnen we er ook zo naar kijken of zouden we die gast kunnen uitnodigen?”

Onderzoeksredactie 

Ook klaagde Talitha in de podcast over het feit dat Op1 geen onderzoeksredactie heeft. Bij columniste Angela de Jong van het AD viel dat op zijn zachtst gezegd verkeerd. “Dat is namelijk wat journalisten en de echt goede presentatoren doen. En het lijkt me eerlijk gezegd ook dat je, zoals Talitha, maar één uitzending per week hoeft te doen voor een salaris van 72.000 euro per jaar (wat meer is dan de gemiddelde tv-redacteur verdient) daar ook best tijd voor hebt."

Schuld

De Jong is van mening dat het experiment met Talitha aan de grotemensentafel is mislukt. "Ze belichaamt precies elk vooroordeel dat ik heb over die generatie: ze hebben amper iets gezien en gedaan, maar pretenderen exact te weten hoe de wereld in elkaar zit en als ze falen is het altijd de schuld van een ander."

Meer over