Nog geen gevolgen

Talpa haalt De Hollandse Nieuwe met Danny de Munk niet van de buis

15 juni 2022 12:52 | actualiteiten | Door Esther Hut

© William Rutten

Voorlopig wordt het nieuwe SBS6-programma De Hollandse Nieuwe, waarin Danny de Munk jurylid is, nog niet uit de programmering geschrapt. Dat heeft Talpa laten weten aan het ANP.

Lees ook: Aangifte verkrachting tegen Danny de Munk

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat een vrouw die in 2007 en 2008 met de zanger samenwerkte bij de musical Ciske de Rat aangifte tegen hem heeft gedaan wegens verkrachting. De Munk ontkent alles en heeft via zijn advocaat Royce de Vries laten weten zich niet te herkennen in de beschuldigingen.

Geen gevolgen

De Hollandse Nieuwe, een muziekprogramma waarin op zoek wordt gegaan naar een nieuwe volkszanger, is pas een paar weken geleden van start gegaan. "We zijn op de hoogte van de berichtgeving en houden deze nauwlettend in de gaten. Vooralsnog heeft dit geen gevolgen voor de uitzendingen van De Hollandse Nieuwe,” aldus de woordvoerder van Talpa.

Eerdere beschuldiging

Danny de Munk werd in april ook al beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, maar dan door een andere vrouw. Ook dat zou gebeurd zijn tijdens zijn tijd bij de musical Ciske de Rat. Yvonne Coldeweijer bracht dit nieuws toen naar buiten. Na deze berichtgeving stelde Stage Entertainment meteen een onderzoek in.

Meer over