Belabberd

Teleurgestelde fans eisen remake slotseizoen Game of Thrones

16 Mei 2019 11:08 | actualiteiten | Door Televizier

© HBO
Bijna 300.000 fans van Game of Thrones eisen dat het huidige en tevens laatste seizoen van Game of Thrones wordt aangepast. Daarvoor roepen ze op in een online petitie.

“David Benioff en D. B. Weiss hebben bewezen dat ze zonder de boeken van George R. R, Martin als basismateriaal, incompetente schrijvers zijn.”, schrijft initiatiefnemer Dylan D. Uit Texas. “Game of thrones verdient een slotseizoen dat ergens op slaat.”

Kritiek

De petitie volgt op de één na laatste aflevering van de serie die afgelopen maandag werd uitgezonden. Er kwam veel kritiek op de aflevering. Kijkers zijn erg teleurgesteld in hoe er ogenschijnlijk overhaast naar het slot wordt toegewerkt. Eerdere seizoenen van de HBO-serie werden geschreven op basis van de populaire en zeer gedetailleerde boekenreeks A song of Ice and fire van George R. R. Martin, maar die waren nu nog niet voor handen omdat Martin ze simpelweg nog niet af heeft. Hij heeft David Benioff en D. B. Weiss verteld hoe het afloopt en daarop hebben zij hun slotseizoen gebaseerd. Naar nu blijkt tot grote onvrede van fans.

Texaan Dylan houdt vertrouwen: “Overtref mijn verwachtingen en laat het gebeuren, HBO!”  

Meer over