Leugens

Politicus Thierry Baudet eist rectificatie van Buitenhof

24 Februari 2020 10:38 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Buitenhof heeft zich de woede van Thierry Baudet op de hals gehaald. De Forum voor Democratie-fractievoorzitter eist een rectificatie van het programma, omdat volgens hem “schandelijke leugens verspreid worden” over wat hij in de Tweede Kamer heeft gezegd. Doet het actualiteitenprogramma dat niet, volgt er volgens Baudet een kort geding.

Baudet richt zich op presentator Natalie Righton, die in gesprek met Henk Otten, medeoprichter en voormalig lid van het FVD, verwees naar Baudets uitspraken van vorige week in de Tweede Kamer. Ze baarde opzien door te beweren dat de politicus zei dat “de EU een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten”. De politicus deelde daarop het transcript van het debat, waarin staat opgetekend dat de EU doelbewust immigranten naar Europa haalt “om de Europese traditionele identiteiten te verzwakken”.

Geen rectificatie 

Buitenhof weigert te rectificeren, omdat de presentator de woorden van Baudet op de juiste wijze zou hebben geparafraseerd. "De woordkeuze bij de vraagstelling is een juiste parafrasering van zowel de uitspraken van Thierry Baudet (die in het publieke debat ook in het licht werden geplaatst van eerdere uitspraken van hem over dit onderwerp) als de wijze waarop deze uitspraken werden opgevat door enkele Tweede Kamerleden en Minister de Jonge", stelt een woordvoerder van het tv-programa, die daarbij ook het bewuste fragment beschikbaar stelde. In gesprek met Henk Otten, medeoprichter en voormalig lid van het FVD, verwees Righton naar Baudets uitspraken van vorige week in de Tweede Kamer.

Meer over