Terug bij de NPO

Twan Huys nieuwe presentator van Buitenhof

17 Januari 2020 15:21 | overig-tv-nieuws | Door Constance van Amstel

Twan Huys gaat weer presenteren. De journalist keert na zijn abrupte vertrek bij RTL in 2019 terug bij de NPO. Dit keer als presentator van Buitenhof.

Twan Huys is tot de zomer te zien als een van de presentatoren van het politieke interviewprogramma Buitenhof. Namens omroep BNNVARA vervangt hij daarmee Hugo Logtenberg die sinds vorige week te zien is als presentator van de nieuwe latenighttalkshow Op1. Daarin vormt hij op de vrijdagavond een duo met zijn BNNVARA-collega Sophie Hilbrand.

'Eervol'

Huys is blij met zijn nieuwe klus. In een reactie op de site van Buitenhof zegt hij: "Het is eervol toe te treden tot het presentatieteam van Buitenhof, de bakermat van de televisiejournalistiek.

RTL Late Night

Met de presentatie van Buitenhof keert Huys terug bij de NPO waar bij in 2018 met veel bombarie vertrok nadat hij door RTL was aangenomen als vervanger van Humberto Tan bij de talkshow RTL Late Night. Daarmee trok Huys helaas te lage kijkcijfers waardoor RTL het programma - en daarmee Huys - na zes maanden vroegtijdig van de buis haalde. Sindsdien dook de journalist nog weleens op als gast in praatprogramma's maar een eigen programma had hij niet niet. Voor zijn overstap naar RTL presenteerde Twan onder meer Nieuwsuur en College Tour.

Meer over