Na 6 maanden

De dag die je wist dat zou komen: RTL Late Night met Twan Huys stopt

Na zes maanden RTL Late night met Twan Huys is het afgelopen en uit met de talkshow. Vanavond is de allerlaatste uitzending.

Het ging vanaf het begin al niet goed met de kijkcijfers van RTL Late night en het werd alleen maar slechter. Twan scoorde met zijn talkshow zo rond de 200.000 kijkers per avond. Minder dan zijn voorganger Humberto Tan die zijn biezen moest pakken vanwege het dalende kijkersaantal.

Het grote publiek

In het persbericht zegt Twan het volgende: „Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken.” Dat kwam volgens recensenten omdat Twan Huys een te joviaal geluid probeerde te brengen, in plaats van het serieuze Nieuwsuur-gevoel dat we van hem gewend zijn.

Nieuw leven in de zon

Vanaf dinsdag wordt RTL Late night met Twan Huys vervangen door nieuwe afleveringen van Een nieuw leven in de zon. Een titel die Twan op het moment zeer zal aanspreken. De toekomst van de presentator is op dit moment ongewis, hij zal in ieder geval geen andere programma's maken voor RTL.

De zwakste schakel

In april start de quiz De zwakste schakel met Bridget Maasland en in de zomer zijn er bij RTL 4 verschillende nieuwe programma’s te zien. Na de zomer komt er een nieuw programma op de late avond. Het is even afwachten of RTL 4 nog een nieuwe talkshow aandurft.

Meer over:

Reageren