Kwart miljoen handtekeningen

Tim Hofman overhandigt petitie voor kinderpardon

11 december 2018 14:30 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Hij had maar 40.000 handtekeningen nodig, maar Tim Hofman heeft ondersteuning van een kwart miljoen mensen gekregen voor zijn burgerinitiatief. Vandaag overhandigde hij de petitie voor een ruimer kinderpardon aan de Tweede Kamer.

Er was een hoop pers aanwezig op het moment suprême, maar Tim Hofman is nog niet overtuigd van het slagen van zijn plan. Onder anderen fractievoorzitters Asscher van de PvdA, Marijnissen van de SP en Klaver van GroenLinks namen de petitie in ontvangst.

Terug naar je eige land

De programmamaker startte het initiatief na de première van zijn documentaire Terug naar je eige land, waarin hij vijf kinderen volgt die Nederland moeten verlaten. Hij pleit voor een ruimer kinderpardon waarmee kinderen die in Nederland zijn geboren of hier al langer dan vijf jaar wonen, een verblijfsvergunning krijgen. 

Marathon

Hij kreeg een hoop bijval. Na één dag waren er al 70.000 handtekening binnen, bijna het dubbele van de vereiste 40.000. Het avontuur is voor Hofman nu nog niet voorbij. "Dit is een mijlpaal", vertelt hij, "maar we zijn bezig met een marathon. Ik ga bijvoorbeeld nog spreken voor de Tweede Kamer."

Meer over