Excuses komen eraan

Vandaag Inside niet gecanceld

28 april 2022 16:18 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© Talpa
Half Nederland riep sinds dinsdag om het ontslag van Johan Derksen en het stoppen van Vandaag Inside, maar dat gaat niet gebeuren. De mannen moeten van Talpa wel hun excuses aanbieden.

John de Mol was nog maar net bekomen van de The Voice-affaire of hij kreeg alweer een nieuwe kwestie op z'n bureau. Ditmaal was het Johan Derksen die over de schreef ging met een ranzig kaarsenverhaal in Vandaag Inside

Het einde

Op social media en in talkshows werd gevraagd om het einde van Johan Derksen en het einde van Vandaag Inside. Maar zover gaat het niet komen. Talpa heeft wel een goed gesprek gehad met Derksen, Van der Gijp en Genee met tot gevolg dat alledrie de heren vanavond hun excuses zullen aanbieden, ook al riep Derksen woensdag nog in de uitzending dat dat nooit ging gebeuren. 

Talpa wil Vandaag Inside niet kwijt

Waarschijnlijk was het kiezen of delen voor de mannen van Vandaag Inside: excuses aanbieden of van de televisie af. En dat is wat beide partijen per se niet willen. Derksen, Van der Gijp en Genee verdienen alle drie goud geld aan het praatprogramma en voor Talpa is Vandaag Inside het populairste programma van SBS6. 

Live Excuses

Ook voor de kijkers is het goed nieuws. Want hoewel een flink aantal kijkers walgt van de drie mannen, is er ook een groot aantal fans. Vandaag Inside is niet voor niets de best bekeken talkshow van Nederland. Vanavond om 21:30 kunnen we live zien hoe de excuses eruit zien en of ze gemeend zijn, zoals Talpa eist.  

Stella Fietsen liet trouwens eerder vandaag weten dat het stopt met de sponsoring van het programma naar  aanleiding van de uitspraken van Johan Derksen

Meer over