'Ze kiest mij'

Verbazing over zelfverzekerde schilderes Sterren op het doek

18 September 2019 11:55 | actualiteiten | Door Constance van Amstel

© Still Sterren op het doek
Natuurlijk is het leuk als een schilder trots is op zijn of haar werk, maar zo zelfverzekerd als Gaïd Ombre zagen kijkers van Sterren op het doek het niet vaak.

Gaïd Ombre is dinsdagavond een van de drie kunstenaars in het Omroep Max-programma Sterren op het doek. Alle drie mogen ze Floortje Dessing schilderen. Gaïd is direct enthousiast. “Mooie vrouw!” zegt ze als ze ziet dat Floortje de gast van de week is.

Floortje Dessing

Net als haar ‘concurrenten’ Martijn en Richard gaat Gaïd enthousiast aan de slag met een portret van de BNNVARA-presentatrice. Ze kiest voor een ‘verhalend portret’, waarbij ze niet alleen Floortje afbeeldt, maar ook een camera en een cameravrouw.

Özkan Akyol

Dat Gaïd tevreden is met haar kunstwerk blijkt wel bij de presentatie in het Cobra Museum in Amstelveen. Bij de onthulling van haar doek zegt ze tegen presentator Özkan Akyol: “Ik denk dat ze voor mijn doek gaat kiezen. Ik weet dat eigenlijk wel zeker. Ja, omdat ik het het mooiste doek vind.”

De keuze

Dan is het de beurt aan Floortje om een van de drie kunstwerken te kiezen. Ze heeft naast het werk van de zelfverzekerde Gaïd de keuze uit een potloottekening van Martijn en een klassiek portret van Richard.

Gaïd Ombre

Na even wikken en wegen valt voor Floortje het doek van Gaïd echter als eerst af. “Echt? Dat had ik niet verwacht.”, reageert de schilderes verbijsterd. “Ik kan het niet geloven. Ik vind deze mooier. Dat blijft smaak. Ik ben echt verbaasd. Ik heb me dus ook niet goed ingeleefd in wat zij dan wil.”

Kijkers verrast

Kijkers laten op social media blijken dat ook verbaasd te zijn. Niet zozeer over de keuze van Floortje, maar vooral over de reactie van schilderes Gaïd Ombre.

De hele aflevering van Sterren op het doek net Floortje Dessing kan je terugkijken via de site van Omroep Max.

Meer over