Bevestigd

Vandaag Inside per direct van de buis

29 april 2022 15:50 | actualiteiten | Door Esther Hut

© ANP

Het zat er al aan te komen, maar nu is het nieuws door Talpa bevestigd. Gisteravond was de laatste uitzending van Vandaag Inside.

Volgens Talpa heeft Johan Derksen bevestigd dat hij stopt met zijn werkzaamheden voor het programma Vandaag Inside. “Ook René van der Gijp en Wilfred Genee hebben aangegeven dat zij onder deze omstandigheden het programma niet willen voortzetten,” zo is in een persbericht te lezen.

Kap ermee

Johan gaf gisteravond in de uitzending al aan dat hij ermee zou kappen. "Ik kom langzamerhand tot de conclusie dat er geen ruimte meer is voor dit programma. Als we nu door zouden gaan, dan zitten we hele tijd met de handrem erop te praten", aldus Johan. Hij denkt dan ook dat het voor alle partijen beter is als hij zich niet meer laat zien. Wilfred Genée reageerde daarop met "samen uit, samen thuis".

Lees ook: Johan Derksen wil stoppen met Vandaag Inside

De directie van Talpa liet vanmorgen nog weten dat ze met Derksen, Genee en Van der Gijp in gesprek zouden gaan vandaag over de toekomst van het programma. Maar in dit gesprek hebben zij laten weten niet verder te willen. 

Kaarsrel

Het programma kwam wederom in opspraak door een uitspraak van Johan. De opiniemaker vertelde een weinig smaakvolle persoonlijke anekdote. Hij was er absoluut niet trots op, maar in zijn jonge jaren had hij bij een dronken, bewusteloze vrouw een kaars tussen haar benen gezet. Door het op tafel gooien van zijn verhaal kreeg Johan half Nederland op zijn dak en trokken verschillende sponsoren zoals Toto en Stella Fietsen zich terug. Ook tafeldame Roos Schlikker wilde niet meer aan tafel zitten bij de mannen. 

Chateau Meiland

De mannen van Vandaag Inside zien we vanavond dus al niet meer terug. Op de plek van Vandaag Inside wordt vanavond een aflevering van, heel toepasselijk, Het Roer Om uitgezonden. Vanaf aanstaande maandag worden er verschillende afleveringen van Chateau Meiland uitgezonden. 

Meer over