Ontslag

Videosnack: Philip Freriks 'verbijsterd' bij Pauw

4 December 2018 13:31 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Maandagavond verbaasde Philip Freriks zich opnieuw over zijn ontslag in een live-uitzending. En dat vond hij geen leuke verrassing.

Het verhaal begint bij het radio 1-programma OVT, waar Philip Freriks zondag te horen kreeg dat zijn wekelijkse column stopte - hoewel hij daar zelf niets van wist. Freriks ging in beraad bij de VPRO en het bleek een misverstand te zijn, gebaseerd op miscommunicatie.

Pauw

Tot maandagavond onderstaand fragment werd uitgezonden bij Pauw. Een columnist van OVT vertelt dat hij met de hoofdredactie van de VPRO had gesproken over het ontslag in kwestie. Freriks kijkt het met grote ogen aan. "Ik ben nu voor de tweede keer verbijsterd. Want ik heb dit heel expliciet gevraagd, en er is tegen mij gezegd dat hier absoluut geen sprake van was."

VPRO

Philip Freriks geeft aan niet terug te keren als columnist. "Ik heb vandaag nog de hoofdredacteur van de VPRO gesproken die mij nog in alle toonaarden heeft bezworen hoe jammer hij het vindt dat ik wegga. Ik weet niet wie ik nu nog moet geloven."

Bekijk hier het hele fragment:


Meer over