'Laat me met rust'

Videosnack: Samantha Steenwijk zingt over online pesten

20 december 2020 13:02 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© William Rutten

Ook Samantha Steenwijk wordt online gepest. Ze heeft er zelfs een nummer over geschreven, die zaterdagavond in RTL Boulevard ten gehore werd gebracht.

"Laat me met rust. Ik kan het niet aan. Mag het even wat minder? Laat mij m'n gang nu maar gaan", zingt Samantha onder meer in haar nummer Vlees en bloed.

Samantha Steenwijk over online pesters 

Sinds haar deelname aan The voice of Holland gaat het Samantha Steenwijk op carrièregebied voor de wind. Zo werkt ze voor RTL Boulevard, is ze vast panellid in I can see your voice en deed ze mee aan The masker singer. Maar succes in de showbizz komt met de nodige kritiek. Ook Samantha wordt online gepest. En daar zingt ze nu over. 

'Dik'

Samantha stelt dat mensen 'misbruik maken van de vrijheid van meningsuiting'. "Iedereen heeft iets te zeggen en het is eigenlijk een vorm van internetpesten. Dat vind ik echt niet normaal", legt ze uit in RTL Boulevard. Ze maakt zich vooral zorgen om de jongere generatie. "Als het mij al zo veel doet op mijn 34e als mensen zeggen: 'Je bent te dik', er is altijd wel iets niet goed, laat staan wat het met kinderen van twaalf doet die net uit school komen en doorgepest worden op social media. Ik vind dat er veel meer aandacht voor moet komen." 

Bekijk het fragment hieronder terug, waarin je ook een deel van Samantha's nieuwe nummer Vlees en bloed hoort:  

Meer over