Tweede genomineerde

Vroege Vogels in de race voor Gouden RadioRing

13 januari 2019 12:39 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© Michel Schnater
Het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels is een van de vijf genomineerden voor de Gouden RadioRing. Presentatoren Menno Bentveld en Andrea van Pol werden zondagochtend in de uitzending verrast door Ring-presentator Rob Janssen.

"Andrea? Hallo? Er komt even een rare vogel doorheen", zo onderbrak Rob de uitzending midden in een presentatietekst. Menno, die vanwege vakantie niet in de studio aanwezig was, werd per telefoon ingelicht. "Nou ja! Wow, dit is geweldig. Wat eervol", reageerde Andrea blij.

Tweede genomineerde

Eerder deze week werd bekend dat The Friday Move van BNR Nieuwsradio de eerste genomineerde is voor de Gouden RadioRing. De prijs voor beste radioprogramma van het jaar wordt op 31 januari in Theater Gooiland in Hilversum uitgereikt. De overige drie genomineerden worden de komende dagen bekendgemaakt.

Zilveren Reismicrofoon

Vroege Vogels, een radioprogramma over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid, wordt al meer dan veertig jaar gemaakt. Vorig jaar werd het BNNVARA-programma al bekroond met de Zilveren Reismicrofoon.

Meer over