Parkinson

TV-legende Willibrord Frequin (80) overleden

26 mei 2022 18:20 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© ANP
Willibrord Frequin is donderdagochtend overleden aan de ziekte van Parkinson. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Willibrord was decennialang een spraakmakende en kleurrijke programmamaker.

Zijn familie gaf de volgende verklaring: "In de ochtend van 26 mei, bij het aanbreken van Hemelvaartsdag, is een einde gekomen aan het leven van Willibrord Frequin, televisiepersoonlijkheid die meer dan een halve eeuw gezicht gaf aan uiteenlopende programma’s."

Brandpunt

Willibrord werd bekend dankzij zijn reportages voor Brandpunt waarin hij de bekenden der aarde, zoals Moeder Teresa en de Paus interviewde. Zijn carrière bij het actualiteitenprogramma kwam tot een vervelend einde na de beruchte 'hoofdenreportage' waarin Willibrord de handel in menselijke lichaamsdelen onthulde.

Frequin werd jarenlang beschuldigd van het brengen van nepnieuws, maar zijn toenmalige eindredacteur Ton Verlind schreef vorig jaar in een boek dat Frequin het wel degelijk bij het juiste eind had. 

Spraakmakende reportages

In de jaren negentig ging Frequin aan de slag bij RTL 4, RTL 5 en later SBS6 als presentator van Achter Gesloten Deuren, De week van Willibrord en Ooggetuige. Daarin ging hij nogal onconventioneel te werk bij de confrontatie van mogelijke daders van misdrijven. Een van de 'slachtoffers' van Willibrord wilde hem zelfs met een bijl te lijf gaan. En dat leverde spectaculaire beelden op. 

Beter Laat Dan Nooit

In 2018 maakt Willibrord Frequin zijn comeback in het succesvolle programma Beter Laat Dan Nooit waarin hij op reis ging met Gerard Cox, Barrie Stevens en Peter Faber. In februari van dit jaar zag de biografie over Willibrord, Verlegen Vlegel, geschreven door Fons de Poel het licht. Vlak daarvoor maakte Frequin bekend dat hij aan een agressieve vorm van Parkinson leed. 

Meer over